Nieuws Binnenland

Beter Bed boekt licht lagere nettowinst

Woensdag 30 augustus 2017 08:41 Beddenverkoper wil interimdividend uitkeren.
(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in de eerste zes maanden van 2017 een licht lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet. Dit maakte de beddenverkoper woensdag voorbeurs bekend.
CEO Ton Anbeek meldde met name gezien de groei van de twee belangrijkste markten van de groep tevreden te zijn met de ontwikkeling van de omzet en het resultaat. De bestuurder spreekt van een onverminderd hoge koopbereidheid in Nederland. Daarnaast was in Duitsland volgens Anbeek een trend van verbeterende omzetontwikkeling waarneembaar in de eerste helft van het jaar.
Beter Bed boekte in de eerste helft van het jaar een 2,8 procent hogere EBITDA van 17,5 miljoen euro, in vergelijking tot 17,1 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat daalde van 11,6 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2016 naar 11,5 miljoen euro het afgelopen halfjaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 7,5 miljoen euro, tegenover 8,4 miljoen euro vorig jaar.
Beter Bed boekte in de eerste zes maanden van 2017 een omzet van 209,8 miljoen euro, in vergelijking tot 196,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.
Outlook
Beter Bed spreekt van positieve verwachtingen voor de tweede helft van het jaar. "Met de investeringen op het gebied van e-commerce en de samenwerking met Emma zal de consument in Nederland en Duitsland zowel online als offline nog beter worden bediend", meldde het concern.
Beter Bed voorziet in de tweede helft van 2017 een verdere verbetering van de EBITDA.
De beddenverkoper is van plan een interimdividend uit te keren. Tijdens de trading update op 3 november zal Beter Bed de markt daarover verder informeren.
Het aandeel Beter Bed sloot dinsdag op een rood Damrak 1,7 procent lager op 16,00 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 30, 2017 02:41 ET (06:41 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed