*

Nieuws Binnenland

VEB wil duidelijkheid over Keesing bij overname van TMG

woensdag 30 augustus 2017 14:32

Telegraaf Media Groep ontkent dat Keesing onderdeel was van overname door Mediahuis.

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters vreest dat minderheidsaandeelhouders zijn benadeeld door het onderbrengen van de puzzelboekjes van uitgever Keesing in een joint venture, kort na de overname van Telegraaf Media Groep door Mediahuis/VPE.

Volgens de VEB lijken interne documenten te suggereren dat Keesing mee zou overgaan naar Mediahuis, maar ontkent TMG dat.

TMG liet op 18 juli 2017 weten dat zij Keesing niet mee verkoopt, maar onderbrengt in een joint venture met Ergon, een Belgisch private equity huis. De transactie waardeert Keesing op 150 miljoen euro. De transactie zou TMG 100 miljoen euro opleveren en een belang van 30 procent in de joint venture met Ergon.

Door het korte tijdsverloop tussen het bod van Mediahuis/VPE en de transactie was het denkbaar dat de belangen van de voormalige minderheidsaandeelhouders van TMG benadeeld zijn. Voor de VEB was dat reden om TMG om opheldering te vragen.

De verkoop van Keesing, kort na het bod van Mediahuis/VPE, benadeelt de minderheidsaandeelhouders niet, aldus TMG in haar antwoord op vragen van de VEB. TMG voegde toe dat het de waarde van Keesing heeft verdisconteerd in het bod.

De mogelijke verkoop van Keesing was onderwerp van debat in een enquêteprocedure voor de rechter in Amsterdam. Volgens VEB zou uit conceptnotulen van een financiële commissie van TMG en Mediahuis blijken dat grootaandeelhouder van TMG Van Puijenbroek, als de transactie een bepaalde prijs overstijgt, het recht krijgt op een dividend van TMG. Dit terwijl de andere TMG aandeelhouders geen recht op dit dividend zouden hebben.

TMG ontkende in haar antwoord dat sprake is van een dergelijke overeenkomst tussen het mediabedrijf enerzijds en grootaandeelhouder Van Puijenbroek anderzijds, meldde de VEB.

Talpa van John de Mol, houder van bijna 30 procent van de aandelen TMG, was tegen de verkoop van Keesing. Op 9 augustus liet Talpa weten haar plannen om TMG over te nemen te staken. Eerder trok Talpa een procedure bij de Ondernemingskamer al in.

Op donderdag 31 augustus vindt een buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats, "waar deze gang van zaken zeker onderwerp van discussie zal zijn", aldus de VEB die daarbij aanwezig zal zijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 30, 2017 08:32 ET (12:32 GMT)