*

Nieuws Binnenland

Update: HeadFirst Source krijgt controleverklaring jaarrekening

vrijdag 1 september 2017 21:33

Jaarrekening op website gepubliceerd.

(ABM FN-Dow Jones) HeadFirst Source Group heeft vrijdag de jaarrekening over 2016 op de website gepubliceerd, nadat die was voorzien van een handtekening van de accountant. Dit meldde de arbeidsbemiddelaar en payroller vrijdag nabeurs.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering in juni kon de jaarrekening vanwege het ontbreken van deze handtekening niet worden vastgesteld, waardoor dat agendapunt werd geschrapt. Ook werd destijds geen décharge verleend aan de directie en raad van commissarissen. Dit moet tijdens een nieuwe jaarvergadering gebeuren, maar het is nog niet duidelijk wanneer die plaats vindt.

CEO Gert-Jan Schellingerhout meldde tijdens de jaarvergadering van HeadFirst Source al dat de positieve gang van zaken in het eerste kwartaal van 2017 zich in de maanden april en mei hebben voortgezet. Het concern zei in een voorwoord in het jaarverslag, dat gedateerd is op 30 augustus, op schema te liggen om de financiële doelstellingen te realiseren voor 2017 waarbij een omzet wordt voorzien van meer dan 450 miljoen euro, een bedrijfsresultaat (EBITDA) van tenminste 7 miljoen euro en een winst per aandeel van minstens 0,30 euro.

Op 29 juni meldde HeadFirst Source een omzetniveau te voorzien van 460 miljoen euro. Toen sprak de arbeidsbemiddelaar van een operationele EBITDA van 7 miljoen euro en een winst per aandeel van 0,30 euro.

Eerste kwartaal

In de eerste drie maanden van 2017 liep de omzet met 156 procent op naar 123 miljoen euro. Autonoom lag de groei een stuk lager met 8 procent, volgens de onderneming een "gezonde groei". Ook operationeel liep het resultaat zeer fors op. Het EBITDA kwam ruim drie keer hoger uit op ruim 1,6 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg op jaarbasis met een factor zeven naar ruim 1 miljoen euro.

Value8 in de wachtkamer

Value8 heeft sinds 31 december een belang van 56 procent in HeadFirst Source Group. CEO Peter Paul de Vries van het investeringvehikel is tevens commissaris bij de arbeidsbemiddelaar. Tot op heden heeft Value8 over 2016 nog geen goedgekeurde jaarrekening kunnen overleggen.

Het ontbreken van een handtekening onder de jaarrekening 2016 is volgens Value8 toe te schrijven aan drie dossiers. Allereerst de transactie die leidde tot de combinatie HeadFirst Source, die pas laat in 2016 plaatsvond. CFO Remko Herschel was eind juni tijdens de jaarvergadering echter optimistisch en zei te verwachten dat op dit punt vlot een goedkeuring van de accountant zou komen, overigens dezelfde als die ook de jaarrekening van Value8 moet beoordelen.

Na afronding van de kwestie HeadFirst Source, resten er nog twee dossiers voor Value8. Bij Ceradis betreft het een boekhoudkundige kwestie en verder is er de onrust rondom BK Group, waar mogelijk sprake is van overtreding van wet- of regelgeving. Vanwege dit laatste mág de accountant de jaarrekening simpelweg niet aftekenen, aldus Value8 bij de jaarvergadering in juni.

Het aandeel HeadFirst Source Group sloot vrijdag vlak op 2,45 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 01, 2017 15:33 ET (19:33 GMT)