Nieuws Binnenland

Euronext opent kantoren in vijf Europese steden

Maandag 4 september 2017 08:15 Beursbedrijf mikt op kapitaalverschaffing aan technologiebedrijven.
(ABM FN-Dow Jones) Euronext opent nieuwe kantoren in vijf Europese steden om kleinere technologiebedrijven een betere toegang te bieden tot de kapitaalmarkten om hun schaal te vergroten. Dat maakte het beursbedrijf maandag voorbeurs bekend.
De kantoren met elk een eigen Euronext-vertegenwoordiger worden gevestigd in Frankfurt, München, Milaan, Madrid en Zürich. De vijf steden zijn uitgekozen vanwege hun groeikansen in de technologiesector, aldus Euronext.
"Om Europa een wereldwijde hub voor innovatie te maken, is Euronext toegewijd om te helpen het gat te overbruggen van financiering naar een latere fase, wat een aanhoudend obstakel blijft voor Europese technologiebedrijven die willen opschalen", aldus de organisatie.
Ook zegt de beursexploitant een oplossing te hebben voor het liquiditeitsgat waarmee zogenoemde business angels en durfkapitalisten worden geconfronteerd, die hun investeringen in Europese technologiebedrijven te gelde willen maken door ze te verkopen op een aantrekkelijke kapitaalmarkt.
Euronext beschouwt de vijf nieuwe locaties als nieuwe thuisbases, samen met de bestaande locaties Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon, bleek uit het persbericht.
In alle vier landen zullen techbedrijven gebruik kunnen maken van nieuwe oplossingen gericht op hun sector en bestaande programma's, stelde Euronext. De beursorganisatie wil zo het geijkte platform worden voor beursnoteringen van technologiebedrijven in Europa.
Het aandeel Euronext sloot vrijdag 1,3 procent hoger op 48,90 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 04, 2017 02:15 ET (06:15 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed