*

Nieuws Binnenland

Woekerpolis.nl in beroep tegen uitspraak over Aegon - media

woensdag 6 september 2017 18:36

Vonnis gaat volgens claimclub niet ver genoeg.

(ABM FN-Dow Jones) De vereniging Woekerpolis.nl gaat in hoger beroep tegen een vonnis in de zaak over de woekerpolissen van Aegon. Dit meldde Het Financieele Dagblad woensdag.

Het vonnis, dat op 28 juni werd uitgesproken, gaat volgens voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis.nl niet ver genoeg, schreef het dagblad. De voorzitter meldde in een e-mail aan de krant dat slechts de overlijdensrisicopremie wordt gecompenseerd. "Dat is mooi, maar gaat niet ver genoeg", schreef Flipse in een e-mail aan het FD. De voorman wil, zich beroepend op het vonnis van afgelopen juni, dat Aegon ook beleggingskosten en aan- en verkoopkosten compenseert, aldus de krant.

Aegon is volgens Woekerpolis één van de grootste aanbieders als het gaat om de verkoop van woekerpolissen: het bedrijf verkocht maar liefst 1,3 miljoen woekerpolissen in de afgelopen 25 jaar, zei de Vereniging eerder.

Het hoger beroep betekent dat er voorlopig nog geen duidelijkheid is over de afwikkeling van de woekerpolisclaims, waarin claimclubs miljarden euro's vergoeding eisen bovenop wat verzekeraars in een eerdere ronde aan vergoedingen hebben betaald, aldus de krant.

Aegon sloot woensdag op een groen Damrak vlak op 4,69 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 06, 2017 12:36 ET (16:36 GMT)