*

Nieuws Binnenland

Nikkei eindigt week met verlies

vrijdag 8 september 2017 08:14

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies geëindigd. De stemming werd gedrukt door een tegenvallend groeicijfer van de Japanse economie en een stijging van de Japanse yen. Ook zorgde de vrees dat Noord-Korea op de belangrijke nationale feestdag op zaterdag een nieuwe rakettest gaat doen voor terughoudendheid.

De Nikkei in Tokio ging 0,6 procent lager het weekeinde in op 19.274,82 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week ruim 2 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de op twee na grootste economie ter wereld in het tweede kwartaal met 0,6 procent is gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Economen rekenden op een groei van 0,7 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een wisselend beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,4 procent hoger en de beurs in Shanghai won 0,1 procent, ondanks dat de import en export in China in augustus minder sterk zijn gegroeid dan een maand eerder. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,3 procent lager en de Kospi in Seoul daalde 0,2 procent.