Nieuws Binnenland

Flinke winstsprong KAS Bank

Vrijdag 8 september 2017 08:30 Administratiebank voorziet minder snelle daling kosten in tweede jaarhelft.
(ABM FN-Dow Jones) KAS Bank heeft in de eerste helft van 2017 flink meer winst geboekt, dankzij stijgende inkomsten en juist dalende kosten. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers van de administratiebank.
In het afgelopen halfjaar behaalde KAS Bank een nettowinst van 8,5 miljoen euro, flink meer dan de 0,9 miljoen euro een jaar eerder. Het operationele resultaat steeg op jaarbasis met 4 procent naar 53,6 miljoen euro, ondanks een "continue consolidatie van de Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt".
KAS Bank wist de operationele kosten met 17 procent op jaarbasis terug te brengen naar 42,4 miljoen euro. Het kostenreductieprogramma verloopt volgens KAS Bank verder conform plan. "Het grootste deel van de herstructurering is afgerond", aldus bestuursvoorzitter Sikko van Katwijk.
De administratiebank kan vanwege de hogere winst een interim-dividend uitkeren van 0,33 euro per aandeel. In 2016 werd geen interim-dividend uitgekeerd.
De kapitaalratio van KAS Bank bleef met 35 procent naar eigen zeggen "sterk".
Outlook
In de tweede helft van 2017 voorziet KAS Bank geen grote veranderingen op macro-economisch gebied die voor de bank van invloed zullen zijn. Om de positie van de bank als marktleider aan te scherpen en om in te spelen op de veranderende behoefte van klanten, is KAS Bank van plan om de investeringen in innovatie op te schroeven.
Als gevolg verwacht KAS Bank dat de investeringen zullen stijgen in de tweede helft van 2017, ook vanwege initiatieven rondom Robotics en de geplande verhuizing naar een nieuwe kantoor. De kosten zullen dan ook in een minder hoog tempo dalen dan in de eerste helft van 2017.
Het aandeel KAS Bank steeg donderdag 2,8 procent naar 10,13 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 08, 2017 02:30 ET (06:30 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed