Nieuws Binnenland

ASR neemt Generali Nederland over

Woensdag 13 september 2017 07:52

UTRECHT (ANP) - Verzekeraar ASR neemt de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali over. De overname kost ASR in totaal zo'n 200 miljoen euro. Generali ontvangt een overnamesom van 143 miljoen euro in contanten, de rest gaat op aan versterking van de kapitaalbuffer van het nieuwe dochterbedrijf.

,,Generali Nederland is een mooi bedrijf dat producten en diensten biedt die goed aansluiten bij ASR'', aldus topman Jos Baeten. Generali Nederland telt 350 medewerkers en biedt net als ASR zowel schade- als levensverzekeringen aan. Het onderdeel was vorig jaar goed voor een omzet van 379 miljoen euro.

De kantoren van Generali Nederland worden in de loop van volgend jaar ondergebracht bij ASR, het hoofdkantoor in Diemen wordt gesloten. De integratie wordt naar verwachting in 2020 afgerond. Verlies van arbeidsplaatsen valt daarbij niet uit te sluiten, aldus ASR.

Mede dankzij de kostenvoordelen die daardoor ontstaan, voorziet ASR een bijdrage van Generali Nederland aan het eigen netto operationeel resultaat van zo'n 30 miljoen euro. De solvabiliteit, oftewel de mate waarin een verzekeraar in staat is aan zijn toekomstige verplichtingen te voldoen, blijft volgens het bedrijf ook na de overname ruim boven het minimaal vereiste niveau.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed