Nieuws Binnenland

Aandelen luchtvaartmaatschappijen in augustus weer goedkoper - IATA

Woensdag 13 september 2017 12:16 Koersen in juli ook al omlaag.
(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van beursgenoteerde luchtvaartmaatschappijen zijn in augustus verder gedaald. Dit meldde de wereldluchtvaartorganisatie IATA dinsdag.
De daling bedroeg 1,4 procent. Het was de tweede maand op rij dat de koersen van luchtvaartaandelen omlaag gingen. De daling werd met name veroorzaakt door Noord-Amerika, waar de orkaan Harvey huis hield. Aandelen in Europa en Azië lieten daarentegen solide stijgingen zien, van respectievelijk 4,7 en 2,4 procent.
Net als in juli presteerden de aandelen van vliegtuigmaatschappijen minder goed dan aandelen wereldwijd. Over het gehele jaar gezien is echter het omgekeerde het geval.
IATA meldde ook dat de druk op de winstmarges, vanwege hogere kosten en een lager rendement, bleef aanhouden in het tweede kwartaal, maar wel afnam ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 13, 2017 06:16 ET (10:16 GMT)

Reacties

  • Aandelen luchtvaartmaatschappijen allen in een index?, zou best kunnen, bij o.a.banken is het al zo. En een index verloopt nu eenmaal met pieken en dalen, onafhanelijk van wat er daarbuiten gebeurt, dus ja het zou zomaar kunnen dat die aandelen goedkoper zijn geworden, als de index daalt dalen vele aandelen gewoon mee….

    Ed 13 september 2017 15:16:58  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed