Nieuws Binnenland

AND is bedreiging voor TomTom en Here - media

Woensdag 13 september 2017 20:54 Topman noemt kostenstructuur concurrenten te duur.
(ABM FN-Dow Jones) AND International is een disruptieve start-up die een bedreiging vormt voor kaartenmakers TomTom en Here. Dit zei CEO Hugo van der Linde van AND in gesprek met Het Financieele Dagblad.
Volgens de topman is de wijze waarop TomTom en Here hun kaarten maken en onderhouden te arbeidsintensief en dus te duur. Het rondrijden met camera's kost veel geld en na een week zijn de geschoten foto's al weer verouderd, verduidelijkte Van der Linde zijn stelling.
AND kondigde eerder deze week een samenwerking aan met Continental, een fabrikant van autobanden, maar ook van controlesystemen, clouddiensten en locatiegebaseerde data-analyse. De twee bedrijven willen kaarten gaan maken op basis van gegevens die autorijders automatisch aanleveren.
"Continental brengt de kennis en kunde over de technologie in de auto en stuurt via de eHorizon Map API verwerkte gegevens naar AND", lichtte Van der Linde maandag de samenwerking toe. "AND integreert deze gegevens om premium kaarten te maken."
"De kaart zelf wordt een commodity. Het wordt een technologisch dataproduct", zei de CEO tegen het FD. Hij vergeleek TomTom en Here met Kodak, dat overbodig werd door digitale fotografie.
"We zijn dus bedreigend voor bestaande kaartenmakers", meent Van der Linden, die denkt dat de deal met Continental ook een boost is voor de geloofwaardigheid van AND, dat klein in vergelijking met TomTom en Here.
Het aandeel AND International sloot woensdag 2,9 procent hoger op 7,05 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 13, 2017 14:54 ET (18:54 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed