Nieuws Binnenland

Aegon grootste daler in lagere AEX

Donderdag 14 september 2017 09:16

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht lager aan de nieuwe handelsdag begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden met verliezen. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Bank of England en de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent in de min op 528,03 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 812,01 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,2 procent.

Verzekeraar Aegon, die in de afgelopen dagen sterk is gestegen, stond onderaan de AEX met een min van 1,5 procent. ASR won 0,5 procent in de MidKap. De Nederlandse staat heeft het laatste stukje van het belang in de verzekeraar verkocht. ASR is daarmee definitief staatsbedrijf af. De staat had nog een belang van iets meer dan 20 procent in ASR.


Reacties

  • Duidelijk te merken dat waar de focus op dat moment ligt, de artikelen ook over gaan, financials in dit geval. Over de Euro al tijden geen artikel, terwijl de waarde afnam.., maargoed als de ECB gesproken heeft komt dat wel weer aan de orde…, de focus.. Maarja, over de Euro kun je ook wel kort zijn, die heeft 1,13 op z'n vizier staan dus waarom ook een artikel inderdaad. Journalisten zijn dus bijna net zo voorspelbaar als een beurs zelf...

    Ed 14 september 2017 12:06:38  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed