Nieuws Binnenland

KLM vraagt vakbond af te zien van staking

Donderdag 14 september 2017 11:52

AMSTERDAM (ANP) - KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC af te zien van de stakingsplannen van vrijdag. Volgens de luchtvaartmaatschappij staat het bedrijf door het barre weer van de afgelopen dagen voor ,,operationele uitdagingen", aldus KLM in een verklaring.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM danig in de war, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. Het is KLM er alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden.

Cabinepersoneel van KLM dreigde zondag al om op vrijdag een werkonderbreking van een uur te houden. Daarmee wilde VNC de luchtvaartmaatschappij dwingen om cao-onderhandelingen te hervatten. KLM bestempelde de mogelijke acties als ,,onbegrijpelijk en onverstandig".


Reacties

  • Waarom zou de vakbond wel naar de KLM moeten luisteren naar luistert de KLM niet naar de vakbond en daarmee het eigen peroneel? Het moet van twee kanten komen maar dat is iets wat de werkgevers maar niet willen begrijpen.

    Harry 14 september 2017 12:19:51  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed