*

Nieuws Binnenland

Licht lagere opening op Wall Street

donderdag 14 september 2017 15:45

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn donderdag met lichte verliezen aan de handel begonnen, na twee dagen op rij met nieuwe recordstanden voor alle drie de belangrijkste graadmeters. Beleggers verwerken onder meer cijfers over de prijsontwikkeling en de arbeidsmarkt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 22.145 punten. De bredere S&P 500 ging 0,2 procent omlaag naar 2493 punten De technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een min van 0,3 procent op 6439 punten.

De Amerikaanse inflatie liep verder op dan verwacht. De kerninflatie, die belangrijk is voor de Federal Reserve bij het bepalen van het rentebeleid, bleef evenwel gelijk op 1,7 procent en kwam dus niet dichter bij het gewenste niveau van net geen 2 procent.

Werkloosheidsuitkering

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is afgelopen week tegen de verwachtingen in afgenomen. Een week eerder nam het aantal steunaanvragen nog sterk toe door de nasleep van de orkaan Harvey.

De sterkste stijger in de Dow was telecomreus Verizon met een winst van 0,5 procent. Onderaan bij de hoofdfondsen stond Coca-Cola. De frisdrankproducent verloor 1 procent. Ook iPhone-maker Apple ging opnieuw omlaag, met 0,4 procent.

Chipmaker Lattice werd 3 procent minder waard. De Amerikaanse regering geeft geen toestemming voor de overname van het bedrijf door Chinese investeerders. Autoverhuurbedrijf Hertz leverde 7 procent in na een adviesverlaging door analisten van Morgan Stanley.