Nieuws Binnenland

Europese beurzen sluiten in het rood

Vrijdag 15 september 2017 17:47

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. Een Noord-Koreaanse rakettest en een terreuraanslag in een Londense metro, waarbij zeker achttien mensen gewond raakten, drukten het sentiment. Macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten boden in de middaghandel geen aanknopingspunten om de verliezen uit te wissen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot de laatste handelsdag van de week met een min van 0,5 procent op 526,78 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 809,71 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt leverden tot 0,2 procent in. De Londense FTSE ging iets harder omlaag en verloor ruim 1 procent.

Unilever was de grootste stijger onder de hoofdfondsen. De maker van voedsel en verzorgingsproducten won 0,5 procent. Verder waren de chemiebedrijven DSM en AkzoNobel en industrieel toeleverancier Aalberts en chipmachinemaker ASML de enige stijgers in de AEX. Biotechnologiebedrijf Galapagos (min 2,1 procent) was de grootste daler.

PostNL deed het met een winst van 2,1 procent het best in de MidKap. Het postbedrijf profiteerde van een beleggingsadvies van Goldman Sachs, dat PostNL op kopen zette.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed