Nieuws Binnenland

Volatiliteit AEX omhoog

Maandag 25 september 2017 14:15 Opvallende stijging volatiliteit van NN.
(ABM FN-Dow Jones) De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteerde maandag bij een stand van circa 529 punten op 8,3 procent.
Daarmee noteert de volatiliteit 4 procent hoger dan afgelopen vrijdag, en 5 procent hoger ten opzichte van vorige week maandag.
De Implied Volatility Index Percentiel van 1 procent betekent dat 1 procent van de historische waarnemingen een lagere niveau van volatiliteit laat zien.
"Bij 22 van de 25 aandelen zie we een stijging in optie volatility ten opzichte van vorige week maandag. De AEX index optie volatility is in absolute zin zeer goedkoop, met het percentiel op 1 procent", zei Herbert Robijn van Finodex.
In de AEX liet NN Group de grootste stijging op weekbasis zien met 95 procent en een volatiliteit van 14 procent. De volatiliteit van RELX daalde daarentegen met 9 procent in vergelijk met vorige week maandag tot 15 procent.
In vergelijking tot afgelopen vrijdag liet Royal Dutch Shell de grootste stijging van de volatiliteit zien met 15 procent. KPN daalde juist met 27 procent.
De data is samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers, in samenwerking met ABM Financial News.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 25, 2017 08:15 ET (12:15 GMT)

Reacties

  • Ach, sommigen raken gewoon zenuwachtig en spelen wat met hun aandelen.. En bovendien, sepember/oktober staat sowieso bekend om z'n volatiliteit dus het hoort ook een beetje bij de tijd van het jaar!.. Nerveuse 'beleggers' brengen trouwens niets op hol, zolang de prijs zelf nog niet aangeeft dat het tijd is voor daling, of stijging, zal er niets gebeuren.

    Ed 25 september 2017 14:50:05  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed