Nieuws Binnenland

Pharming Group vindt in Inceptua Medicines Access nieuwe distributiepartner voor Ruconest

Dinsdag 26 september 2017 07:59 Geen financiële details gemeld.
(ABM FN-Dow Jones) Pharming Groep heeft Inceptua Medicines Access als distributiepartner aangesteld voor de landen waarin het medicijn Ruconest niet commercieel beschikbaar is. Dit maakte het Leidense biotoechbedrijf dinsdag voorbeurs bekend, zonder financiele details te verstrekken.
Patiënten in de betreffende landen die aan de kwaal angio-oedeem lijden en Ruconest willen gebruiken kunnen via het HAEi Global Access Program toch toegang krijgen tot het middel.
"Met behulp van dit samenwerkingsverband met Pharming Group en Inceptua Medicines Access, kunnen artsen die anders geen toegang tot moderne HAE therapieën hebben, toch direct Ruconest voor hun patiënten aanvragen", aldus Henrik Balle Boysen, algemeen directeur van HAEi.
Erfelijk angio-oedeem is een zeer zeldzame en potentieel levensbedreigende genetische aandoening die voorkomt bij 1 op de 10.000 tot 1 op de 50.000 mensen. Er bestaat geen geneesmiddel voor erfelijk angio-oedeem, maar er zijn bepaalde behandelingen ter preventie en verlichting van de aanvallen.
Het aandeel Pharming Group sloot maandag 9,2 procent hoger op 0,69 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 26, 2017 01:59 ET (05:59 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed