*

Nieuws Binnenland

Beursblik: Societe Generale haalt AkzoNobel van kooplijst

dinsdag 26 september 2017 10:06

Koersdoel omlaag naar 80,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft het advies voor AkzoNobel verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 92,00 naar 80,00 euro.

De verlagingen volgden op de afgeketste overnamepogingen van PPG Industries, dat zich gesteund zag door de activistische aandeelhouder Elliott Advisors.

AkzoNobel heeft doelstellingen voor 2020 geformuleerd, en deze gebruikt om PPG af te weren, waar de analisten van de Franse bank maar weinig vertrouwen in hebben. De marktvorsers denken dat AkzoNobel slechts de helft van zijn gewenste margegroei zal kunnen realiseren.

Een nieuwe overnamepoging van PPG sluiten de analisten niet uit. Ook zou het ze niet verbazen als de Amerikaanse sectorgenoot Sherwin-Williams een bod zou uitbrengen.

Société Générale sluit verder niet uit dat AkzoNobel, ondanks dat het zelf aangaf dat dit niet het geval zal zijn, een bod zal uitbrengen op Axalta in een poging eventuele kopers van zich af te schudden. AkozNobel zal namelijk niet op zijn lauweren kunnen rusten, denken de analisten, die wezen op de ontevreden grootaandeelhouder Elliot. Eventuele overnamepogingen verwerkten de analisten niet in hun taxaties voor AkzoNobel.

AkzoNobel is ook bezig met het afsplitsen van onderdeel Specialties. Een mogelijke verkoop kan volgens Société Générale 9,5 miljard euro opbrengen.

Het aandeel AkzoNobel daalde dinsdag op een groen Damrak 0,7 procent tot 77,57 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 26, 2017 04:06 ET (08:06 GMT)