Nieuws Binnenland

Rusland dreigt met afsluiten Facebook

Dinsdag 26 september 2017 14:53

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Facebook dreigt in Rusland te worden geblokkeerd. Volgens de lokale toezichthouder Roskomnadzor houdt het bedrijf achter de dienst zich nu niet aan de Russische regels over dataopslag.

Buitenlandse internetbedrijven als Facebook moeten volgens de Russische wet gegevens van Russische gebruikers in Rusland opslaan. ,,De wet geldt voor iedereen", zei het hoofd van de dienst.

Eind vorig jaar werd LinkedIn al geblokkeerd in Rusland. Internetgiganten als Google en Alibaba gingen wel overstag. Twitter heeft de toezichthouder om uitstel gevraagd om te kunnen uitzoeken of het de moeite loont om lokale servers op te tuigen.

China

Rusland probeert zijn afhankelijkheid van buitenlandse technologiebedrijven te verminderen. Zo wordt gewerkt aan een alternatief voor WhatsApp speciaal voor ambtenaren.

Ook in China loopt Facebook tegen problemen aan. Daar wordt WhatsApp door de autoriteiten geblokkeerd. Mogelijk is dat omdat de dienst te veel beveiliging biedt aan zijn gebruikers, die daardoor moeilijk te controleren zijn. China haalt de teugels op internet aan in de aanloop naar de vijfjaarlijkse top van de Communistische Partij volgende maand.

Sinds vorige week merken WhatsApp-gebruikers in China sporadisch dat tekstberichten niet doorkomen. Omdat WhatsApp gebruikmaakt van een aantal roulerende servers ontstond een kat-en-muisspel tussen de Chinese internetcensoren en de chatdienst. Gebruikers kunnen daardoor soms wel en soms niet whatsappen.


Reacties

  • Zoals we weten is whatsapp het superspeeltje van vele criminelen die dus niet hoeven te bellen met gewoon telefoonverkeer voor justitie is dit een gat wat niet is op te vangen met opsporingen apart is het speeltje een miljardenverlies voor welke telefonie danook. Op deze manier kunnen ministers en rechters geheime vergaderingen houden wat normaal verboden is. Het hele rechtssysteem Word ondermijnd. Geheime afspraken bijv. om aandelen masaal te kopen of verkopen en nog veel meer van deze stof. De voorbeelden zijn eindeloos!!

    smarty 26 september 2017 18:28:10  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed