*

Nieuws Binnenland

Bovag-garantie wordt verzekering

woensdag 27 september 2017 08:57

AMSTERDAM (ANP) - De Bovag-garantie gaat op last van De Nederlandsche Bank (DNB) op de schop. Sinds de toezichthouder in juli de regels wijzigde, is er in plaats van een garantie sprake van een verzekering en daarvoor gelden strengere voorwaarden. Volgens Bovag zelf gaat het vooral om een administratieve wijziging en verandert er voor klanten ,,aan de voorkant" niets, zo meldde de vereniging na berichtgeving door het Financieele Dagblad.

De Bovag-garantie houdt in dat occasions tot zes maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren. De garantie dekt zowel de kosten van de onderdelen als de man-uren.

Volgens de Bovag gaat het om een zin die door DNB in de voorwaarden is aangepast over de bovenwettelijke garantie. Daardoor zullen autobedrijven zich moeten verbinden aan een verzekeraar. De Bovag wil de garantie snel in een verzekeringsvorm gieten en werkt daarvoor nauw samen met verzekeringsdochter Bovemij.

Concurrentie op de loer

De Bovag erkent dat er meer aanbieders zijn van verzekeringen en dat daarmee concurrentie op de loer ligt. ,,Maar wij vertrouwen op de ijzersterke naam die wij de afgelopen vijftig jaar hebben opgebouwd", aldus de zegsman.

Dat garagehouders nu nog auto's met Bovag-garantie verkopen, zal door DNB nog wel door de vingers worden gezien, zo verwacht de Bovag. ,,Wij verwachten geen strenge handhaving."