Nieuws Binnenland

ABN AMRO versterkt buffer met uitgifte aanvullend Tier 1-kapitaal

Woensdag 27 september 2017 18:17 Betaalt couponrente van 4,75 procent op coco's.
(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft zijn kernkapitaal versterkt met een uitgifte van 1 miljard euro aan aanvullend Tier 1-kapitaal. Dit maakte de bank woensdag nabeurs bekend.
De diep achtergestelde obligaties of 'coco's', met een mechanisme van tijdelijke afschrijving op de hoofdsom om onverwachte verliezen te kunnen absorberen, leveren beleggers een couponrente op van 4,75 procent. Met die relatief lage vergoeding wist ABN AMRO naar eigen zeggen te profiteren van de gunstige marktomstandigheden.
Door de uitgifte verbetert de ongewogen kapitaalbuffer of 'leverage ratio' van de bank van 3,9 procent naar 4,1 procent, uitgaande van de halfjaarcijfers van dit jaar en de regels die vanaf volgend jaar volledig van kracht zijn. Daarmee heeft de bank de doelstelling van 4,0 procent die voor eind 2018 was gesteld reeds behaald.
De risicogewogen kapitaalratio stijgt door het extra bufferkapitaal van 18,6 procent tot 19,5 procent, op basis van de halfjaarcijfers.
De verdere verruiming van de buffer lijkt het makkelijker te maken voor de bank om begin volgend jaar een hoger dividend of aandeleninkopen te beloven aan beleggers, zelfs als er nog geen duidelijkheid is over de impact van toekomstige strengere Basel IV-regels, die een flinke hap uit het bufferkapitaal van ABN AMRO kunnen nemen.
Het aandeel ABN AMRO sloot woensdag 2,0 procent hoger op 24,68 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 27, 2017 12:17 ET (16:17 GMT)

Reacties

  • Maarja 1 miljard is eigenlijk niet veel als het met miljoenen tegelijk zal gaan verdampen, het gevolg van deflatie daarbij nog niet meegerekend.. Maar wie weet komt ABN AMRO als sterkste bank uit de bus, wel zo fijn voor al haar klanten natuurlijk! Op een crisis rekent geen enkele financial, maar het is wel handig als er iets meer geld in voorraad is dan nu!..

    Ed 27 september 2017 21:37:47  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed