Nieuws Binnenland

Beurzen Europa in het groen

Donderdag 28 september 2017 12:02

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wisten donderdag voort te borduren op de winsten van een dag eerder. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de langverwachte belastingplannen van president Donald Trump positief werden ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 532,17 punten. De MidKap bleef vlak op 814,34 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,3 procent vooruit.

Oliedienstverlener SBM Offshore ging aan kop in de AEX met een plus van 1,7 procent. Grootste daler was uitzender Randstad met een verlies van 1 procent, na een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux. Verzekeraar NN Group won 0,8 procent na een koopadvies van Goldman Sachs.

Stijgers

In de MidKap voerde bodemonderzoeker Fugro de stijgers aan met een winst van 2,3 procent. Verzekeraar ASR sloot de rij met een min van 2,1 procent, na een negatief rapport van Goldman Sachs.

Air France-KLM daalde 0,5 procent. De toezichthouders in de Verenigde Staten en Brazilië zijn akkoord met de grote investeringen van Delta Air Lines en China Eastern in de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep. Daardoor kunnen de samenwerkingspartners volgens de planning op 3 oktober een aandelenbelang van 10 procent nemen in Air France-KLM.

Op de lokale markt was Esperite een opvallende stijger met een koerssprong van 18,5 procent. Het stamcelbedrijf zal vrijdag de eerder uitgestelde halfjaarcijfers bekendmaken.

Winst

In Stockholm zakte Hennes & Mauritz (H&M) 5 procent. De Zweedse kledingketen is in het afgelopen kwartaal op een lagere winst uitgekomen. Het bedrijf kwam met forse kortingsacties om voorraden weg te werken om ruimte te maken voor de najaarscollectie.

Ryanair daalde meer dan 2 procent in Dublin. De Ierse budgetmaatschappij misleidt volgens de Britse luchtvaartautoriteit klanten door vluchten te schrappen en gedupeerde passagiers onvoldoende alternatief te bieden. Ryanair schrapt vanaf november ook nog vluchten om de roosterproblemen onder controle te krijgen.

De euro was 1,1766 dollar waard, tegen 1,1745 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent in prijs tot 52,66 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 58,37 dollar per vat.


Reacties

  • Kleine correcties omhoog, die uiteindelijk voor allemaal naar hetzelfde punt leiden, het hoogste.. Maargoed, dat terzijde, er zijn iderdaad aandelen die goed presteren, en minder presterende. Je kunt ze allen gaan benoemen maar zo gaat dat nu eenmaal op een aandelenbeurs, de beurs zelf doet er niets mee dus dat benoemen is totale onzin, een artikel kan veel korter.….

    Ed 28 september 2017 12:56:02

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed