Nieuws Binnenland

Beursblik: HSBC verhoogt koersdoel voor Philips

Vrijdag 29 september 2017 10:15 Koersdoel omhoog naar 39,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft vrijdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 32,21 naar 39,00 euro bij handhaving van een koopadvies.
De analisten gaan er vanuit dat Philips het goede momentum in het derde kwartaal heeft weten vast te houden en voorzien een autonome omzetgroei van 5 procent en een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 1,1 procentpunt.
De marktvorsers merkten daarbij op dat het concern daarmee op schema ligt om zijn middellange termijn doelstellingen van 4 tot 6 procent autonome groei en een jaarlijkse margeverbetering van circa 1 procentpunt te realiseren.
De analisten zien persoonlijke gezondheid als de belangrijkste groeimotor voor Philips waarbij ze ook de eerste omzetbijdragen van het recent overgenomen Spectranetics meenemen, nadat deze acquisitie per augustus werd geconsolideerd.
Als gevolg van enkele desinvesteringen van lichtactiviteiten en acquisities van medische activiteiten is Philips volgens de analisten goed op weg om een puur medisch technologiebedrijf te worden, waarin het volgens hen nu de vijfde mondiale marktpartij is.
Gezien aanvullende desinvesteringsmogelijkheden, de lage schuldpositie en de sterke kasinstroom zien de marktvorsers goede mogelijkheden voor nieuwe acquisities voor de aanvulling van de medische techportefeuille.
HSBC verwacht de aankondiging van nieuwe strategische stappen op de beleggersdag op 2 november in New York.
Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips vrijdagochtend 1,4 procent hoger op 34,73 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 29, 2017 04:15 ET (08:15 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed