Nieuws Binnenland

Update2: TomTom handhaaft strategie en schoont personeelsbestand op

Vrijdag 29 september 2017 11:56 Reorganisatie sporttak boekt resultaat.
(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft vrijdag de eerder afgegeven strategie herhaald. Dit betekent dat de onderneming zijn leidinggevende positie in navigatietechnologie en locatiecontent, als ook in software en diensten voor zakelijke klanten, verder wil uitbouwen.
Zoals eerder al aangegeven herziet TomTom de sporttak. Inmiddels zijn er 136 banen als overbodig aangemerkt, waarvan 57 in Nederland. De betrokken personen zijn volgens een woordvoerder inmiddels op de hoogte gesteld en de afvloeiingsregeling wordt uitgevoerd. Hoe lang dit proces zal duren, is volgens de zegsman lastig aan te geven.
Bij de halfjaarcijfers gaf TomTom aan de strategische opties voor de sporttak te bestuderen omdat de verkoopcijfers tegenvielen. Dit beoordelingsproces "is nog altijd gaande", zei de woordvoerder tegen ABM Financial News. Daarbij zijn nog geen definitieve beslissingen genomen, voegde hij toe. Of TomTom de activiteiten zal verkopen, daar wilde de woordvoerder niet op ingaan.
TomTom benadrukte dat het ook in de toekomst sportartikelen voor consumenten zal blijven verkopen.
Outlook
TomTom zei in november vorig jaar te voorzien dat de divisies Telematics, Automotive en Licenties een gecombineerde samengestelde omzetgroei van ongeveer 15 procent tussen 2015 en 2020 zouden behalen. Ook in 2017 denkt de onderneming rond een groei van 15 procent te zullen uitkomen, zo bleek bij de recente publicatie van de halfjaarcijfers.
TomTom rekent voor heel dit jaar op een omzet van 925 miljoen tot 950 miljoen euro, maar gaf al aan te voorzien aan de onderkant van deze bandbreedte uit te zullen komen. De aangepaste winst per aandeel zal op ongeveer 0,25 euro uitkomen.
Het aandeel TomTom daalde vrijdag 1,9 procent naar 9,08 euro. Eerder op de ochtend noteerde het aandeel nog hoger ten opzichte van het slot donderdag.
Update: om meer informatie toe te voegen. Update2: om juiste getal van 136 te noemen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 29, 2017 05:56 ET (09:56 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed