Nieuws Binnenland

Vertrouwen beleggers daalt weer iets

Zaterdag 30 september 2017 09:15

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van beleggers in de Nederlandse economie is in september licht gedaald. De afgelopen maand daalde de zogenoemde BeleggersBarometer van ING van 145 naar 141, meldt de bank.

Hiermee lijkt de licht dalende trend, die na de piek (150) van mei begon, door te zetten. De daling wordt veroorzaakt doordat weer minder beleggers een waardegroei van hun beleggingsportefeuille zien.

De verwachtingen voor de komende maanden zijn wel positief. 60 procent van de ondervraagde beleggers verwacht een verbetering van de economische situatie van Nederland en 52 procent van hen verwacht dat de waarde van hun beleggingsportefeuille in het komende kwartaal zal stijgen.

Beleggers verwachten dat de AEX dit jaar afsluit met een stand van 496, vorige maand dacht men nog aan 514. De AEX sloot vrijdag op een stand van 537 punten.


Reacties

  • Ach ja, als de 'belegger' het niet ziet zitten gaat nu juist de AEX omhoog, zien ze het wel zitten zit er een daling aan te komen. De 'belegger', in het collectief, is eigenlijk gewoon éen grote indicator voor de AEX, verder dan hen hoef je niet te kijken...

    Ed 30 september 2017 15:33:25  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed