Nieuws Binnenland

Limburgse fruitboeren vrezen ondergang

Maandag 2 oktober 2017 16:45

ROERMOND (ANP) - Zo’n 40 procent van de Zuid-Limburgse fruittelers denkt niet in staat te zijn het bedrijf volgend jaar voort te zetten. Dat blijkt uit onderzoek door de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB en de NFO, de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

De fruittelers kregen te maken met vorstschade begin dit jaar, maar de oorzaken zitten dieper, aldus NFO en LLTB. ,,De vorst was de spreekwoordelijke druppel in de emmer'', zegt voorzitter Sjaak Walraven van de NFO in Limburg en de LLTB-vakgroep Fruitteelt. ,,Die emmer was al tot de rand gevuld met problemen aan de markt- en afzetkant van de sector, de Ruslandboycot en de hagelschade van vorig jaar. In Zuid-Limburg speelt mee dat fruittelers zich op dit moment nagenoeg niet kunnen wapenen tegen nachtvorst.''

,,We moeten serieus rekening houden met het verdwijnen van deze sector uit Zuid-Limburg’', zegt Walraven. Een nieuw opgerichte taskforce van onder meer provincie, LLTB en NFO moet de fruitteelt weerbaarder maken.


Reacties

  • Met dank aan de EU!

    Nuchter 02 oktober 2017 18:12:52
  • Schandalig regering, doe is wat, en kom uit je luie stoel. De Ruslandboycot zal nog meer bedrijven treffen, een boycot tegen geen enkelland dan ook is effectief. "onze regering" denkt alleen aan zich zelf, dat is dan ook de enigste keer wanneer ze denken. Ik heb er geen goed woord voor over. OPLICHTERS!!!!!

    henki 02 oktober 2017 15:03:05

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed