Nieuws Binnenland

Update: PAI doet weer bod op Refresco

Dinsdag 3 oktober 2017 09:58 Bod van 19,75 euro per aandeel.
(ABM FN-Dow Jones) PAI Partners heeft opnieuw een ongevraagd indicatief bod uitgebracht op Refresco Group. Dit maakte de Nederlandse bottelaar dinsdag voorbeurs bekend.
PAI is bereid alle 81,2 miljoen aandelen Refresco te kopen tegen 19,75 euro per stuk. Daarmee waardeert PAI de bottelaar op 1,6 miljard euro.
Analist Corne van Zeijl van Actiam wees er tegenover ABM Financial News op dat PAI bereid is 18 keer de verwachte winst voor dit jaar te betalen. "Best wel stevig", aldus de analist. Ten aanzien van de verwachte winst in 2018 gaat het om een multiple van 15, wat meer in lijn is met het sectorgemiddelde, voegde Van Zeijl toe.
Het bod, dat vandaag werd uitgebracht, is inclusief de bottelactiviteiten van Cott, die Refresco nog dit jaar hoopt in de lijven.
De top van Refresco zegt het bod van PAI te bestuderen, waarbij het de belangen van alle stakeholders in acht neemt. De bottelaar merkte daarbij op dat het bod verschillende voorwaarden kent. Welke dit zijn, meldde Refresco niet.
Van Zeijl denkt dat de top van Refresco ditmaal het bod wel zal accepteren, of tenminste een neutrale houding zal aannemen en de aandeelhouder laat oordelen.
In april dit jaar werd een ongevraagd en niet-bindend bod van PAI door Refresco afgewezen. PAI bood volgens Refresco op 6 april 2017 in totaal 1,4 miljard euro in contanten voor de 81,2 miljoen uitstaande aandelen, wat een bod per aandeel van ongeveer 17,29 euro betekende.
Later waren er geruchten dat PAI zelf bereid was om 1,6 miljard euro neer te tellen, circa 20 euro per aandeel.
Op vragen van ABM Financial News of Refresco nog in gesprek is met PAI of een andere potentiële koper, gaf de bottelaar maandag geen commentaar.
Dinsdag kon Refresco nog geen aanvullende informatie verstrekken, aangezien het bod pas deze ochtend werd ontvangen, aldus een woordvoerder.
Maandag sloot het aandeel Refresco Group 1,7 procent hoger op 17,34 euro. Dinsdag steeg het aandeel 8,0 procent naar 18,73 euro.
Update: om reactie analist en koers toe te voegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 03, 2017 03:58 ET (07:58 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed