Nieuws Binnenland

Beursblik: Standard & Poor's verlaagt kredietrating Kardan

Dinsdag 3 oktober 2017 17:14 Aandeel fors onderuit na verlaging.
(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's heeft via zijn Israëlische dochter Maalot de kredietwaardigheid van Kardan verlaagd van ilB naar ilCCC en geeft bovendien een negatieve outlook. Dit meldde de kredietwaardigheidsbeoordelaar dinsdag.
Met de verlaging van de rating is Kardan van de lijst CreditWatch met negatieve implicaties afgehaald.
S&P-dochter Maalot motiveert de verlaging met het oordeel dat de financiële flexibiliteit van Kardan laag is als gevolg van zijn zeer hoge schuldpositie en het feit dat de portefeuille van het bedrijf slechts uit private assets bestaat. "Wij hebben begrepen dat de vennootschap momenteel moeite doet om materiële assets te verkopen", zei de kredietwaardigheidsbeoordelaar.
"Hoe langer het voor het bedrijf duurt om assets te verkopen om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen, des te meer zijn schuldeisers zijn blootgesteld aan het gecompliceerde verkoopproces dat mogelijk niet tijdig wordt afgerond, voegde S&P toe.
Het aandeel Kardan noteerde dinsdag op een groen Damrak liefst 16,1 procent lager op 0,19 euro. Voorafgaand aan het bericht over de ratingverlaging noteerde het aandeel nog rond 0,22 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 03, 2017 11:14 ET (15:14 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed