Nieuws Binnenland

Shell annuleert verkoop tweetal dochters

Woensdag 4 oktober 2017 08:56 Dochterbedrijven houden 22,2 procent belang in Thaise Bongkot.
(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell en KUFPEC hebben de verkoop van twee Shell-dochterondernemingen geannuleerd. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus woensdag voorbeurs.
Shell meldde dat dochteronderneming BG Asia Pacific Holdings en een dochteronderneming van Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company, ofwel KUFPEC, gemeenschappelijk hebben besloten om de eerder overeengekomen verkoop van Shell Integrated Gas Thailand en Thai Energy te annuleren.
Deze twee dochterondernemingen van Shell houden gemeenschappelijk een belang van 22,2 procent in het Bongkot-veld en een vijftal aangrenzende blokken buiten de kust van Thailand. Shell's partners in het veld zijn PTT Exploration & Production en Total met belangen van respectievelijk 44,5 procent en 33,3 procent.
Shell zei dat de twee dochterondernemingen de exploitant van het veld, PTT Exploration & Production, blijven ondersteunen bij de exploitatie en verdere ontwikkeling van Bongkot. Shell Integrated Gas Thailand is tevens van plan deel te nemen aan de komende licentieronde voor de uitbreiding van de Bongkot-consessie.
De Brits-Nederlandse energiereus meldde ondanks de annulering van de verkoop verder goede vorderingen te maken met het desinvesteringsprogramma. Tot dusver desinvesteerde Shell voor meer dan 25 miljard dollar aan bezittingen. Het concern heeft zichzelf ten doel gesteld tussen 2016 en 2018 voor 30 miljard dollar te desinvesteren.
Het aandeel Shell sloot dinsdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 25,95 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 04, 2017 02:56 ET (06:56 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed