Nieuws Binnenland

Beursblik: ING zet Brunel op kooplijst

Vrijdag 6 oktober 2017 08:56 Koersdoel omhoog naar 17,20 euro.
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het advies voor Brunel Inernational verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 14,00 naar 17,20 euro.
Analist Marc Zwartsenburg merkte daarbij op dat het aandeel de laatste tijd weliswaar is gestegen, maar dat Brunel zowel operationeel als in de koers van het fonds de bodem nog maar net heeft verlaten.
Zwartsenburg voorziet een versnelling van het momentum in het tweede halfjaar van groei in Nederland en Duitsland, waarbij in het laatste land ook de problemen met vakbonden zijn opgelost. Verder ziet de marktvorser dat de operaties in de energiesector inmiddels zijn gestabiliseerd en dat de diversificatiestrategie vanaf het vierde kwartaal bijdraagt aan de groei.
De analist ziet die diversificatie als een groeiaanjager voor 2018, waarbij volgend jaar ook nog eens en significant lager belastingniveau wordt voorzien.
Zwartsenburg denkt dat de outlook van Brunel voor de EBIT in 2017 van tenminste 15 miljoen euro te conservatief is en dat deze zal worden overtroffen.
Desalniettemin bestempelt ING 2017 om verschillende eenmalige redenen als "een verloren jaar". Zwartsenburg wees daarbij onder meer een negatief werkdageffect, vakbondsproblemen in Duitsland, zwakke prestaties van de energietak en aanpak van de hoge kostenbasis in Nederland.
Voor 2018 voorziet ING een verdubbeling van de EBIT. Verder merkte de analist op dat de markt de tak Global Businesses stevig onderwaardeert en dat een overnamebod op Brunel niet uitgesloten mag worden, hoewel de kans hierop volgens Zwartsenburg niet heel groot is.
Het aandeel Brunel International sloot donderdag 0,1 procent lager op 14,05 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 06, 2017 02:56 ET (06:56 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed