Nieuws Binnenland

ABN AMRO koploper in lagere AEX

Vrijdag 6 oktober 2017 09:53

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht omlaag. De andere Europese beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers waren vooral in afwachting van het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de min op 542,17 punten. De MidKap daalde ook 0,1 procent, tot 827,79 punten. Londen won 0,1 procent. Parijs daalde 0,2 procent en Frankfurt steeg 0,1 procent.

Uitzender Randstad sloot de rij in de AEX met een verlies van 0,8 procent. ABN AMRO voerde de stijgers aan met een plus van 0,9 procent.

PostNL

Unilever daalde 0,7 procent. De veiling van de margarinetak van het levensmiddelenconcern heeft volgens persbureau Reuters tot dusver vooral belangstelling gewekt van investeringsmaatschappijen. Spelers uit de levensmiddelenbranche zelf hebben afgezien van een overnamebod.

Hekkensluiter in de MidKap was postbezorger PostNL met een min van 0,9 procent. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties en chipbedrijf ASMI gingen aan kop met winsten van 0,5 procent.

Renault

Bij de kleinere bedrijven dikte Brunel 4,6 procent aan. Analisten van ING schroefden het beleggingsadvies voor de detacheerder op naar kopen.

Renault klom 0,5 procent in Parijs. De Franse autobouwer introduceert meer auto's die op stroom rijden en heeft tegelijk zijn winstprognoses voor de periode tot 2022 verhoogd.

In Londen daalde easyJet ruim 1 procent. De Britse luchtvaartmaatschappij heeft de winst afgelopen jaar verder zien afnemen. Het bedrijf vervoerde een recordaantal passagiers en zag zijn vliegtuigen nog nooit zo vol zitten. Maar dat werd tenietgedaan door aanhoudend zware druk op de ticketprijzen.

Euro

Ryanair zakte in Dublin 0,5 procent. De Ierse prijsvechter heeft zijn piloten loonsverhoging beloofd en meer baanzekerheid. Ryanair begon afgelopen maand met het schrappen van duizenden vluchten, mede doordat piloten nog een berg verlofdagen moesten opmaken.

De euro was 1,1686 dollar waard, tegen 1,1710 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 50,55 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,4 procent tot 56,78 dollar per vat.


Reacties

  • Een bankier slaan?, dan heb je het niet begrepen…

    Ed 06 oktober 2017 12:26:11
  • Bankiers....ik heb mijn lijstje al bij wie ik langs ga met een stalen knuppel als het misgaat, hahaha

    Arjan 06 oktober 2017 10:48:43  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed