Nieuws Binnenland

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Refresco

Maandag 9 oktober 2017 08:12 Koersdoel naar 20,50 euro.
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel Refresco Group verhoogd van 17,50 naar 20,50 euro en handhaafde de koopaanbeveling op de Nederlandse beursgenoteerde bottelaar.
Recent bracht PAI Partners een nieuw bod uit op Refresco van 19,75 euro per aandeel, nadat eerder al 17,50 euro werd geboren. Analist Matthias Maenhaut denkt dat een overname van Refresco voor 20,50 euro per aandeel "waarschijnlijk" is. Een dergelijk bod is volgens de analist "redelijk". Het geeft aandeelhouders een voorschot van 70 procent op de overname van de bottelactiviteiten van Cott door Refresco, terwijl op de Nederlandse bottelaar zelf een premie van 20 procent wordt betaald in vergelijking tot het eerste bod.
Maenhaut wees er op dat 28 procent van de aandelen Refresco in handen is van fondsen die al voor de beursgang in het bedrijf zaten en destijds een stuk van hun belang verkochten voor 13,80 euro per aandeel. Zij hebben ook 3 van de 7 commissarisposten in handen. "We denken dat het management de deal ook zal steunen, aangezien zij positieve ervaringen hebben met private equity", voegde de analist toe.
Mocht de overname afketsen dan denkt ING dat de koers van Refresco terugvalt naar 16 euro euro per aandeel, de koers kort voor de overname van de activiteiten van Cott werd aangekondigd. Dit zal voor de raad van commissarissen van Refresco een extra motivatie zijn om tot een deal te komen met PAI, denkt Maenhaut, die betwijfelt of de Fransen in staat zijn om meer te betalen.
Het aandeel Refresco Group sloot vrijdag 0,2 procent lager op 18,86 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 09, 2017 02:12 ET (06:12 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed