Nieuws Binnenland

Meer beleggers stappen in digitale munten

Vrijdag 13 oktober 2017 11:35

AMSTERDAM (ANP) - De populariteit van digitale munteenheden als bitcoin neemt toe bij Nederlandse beleggers. Het aantal huishoudens waar in de virtuele munten wordt belegd is in de afgelopen twaalf maanden verdubbeld, becijferde onderzoeksbureau Kantar TNS na een onderzoek onder ruim 35.000 huishoudens.

In totaal hebben nu 135.000 huishoudens zogeheten cryptovaluta in bezit. Nog eens 150.000 huishoudens denken daar over na. Met name bitcoin is populair dankzij de stijgende koersen, maar ook de cryptomunten ethereum, litecoin, ripple en gulden kunnen op de nodige belangstelling rekenen.

Ongeveer de helft van de huishoudens staan op winst met hun belegging. Ruim een derde speelt daarnaast quitte. Slechts 16 procent van de huishoudens verliest geld.

Beleggers in virtuele munten zijn jonger en lager opgeleid dan beleggers in aandelen. Het overgrote merendeel steekt maximaal 1000 euro in de munten. De voorzichtigheid neemt wel af. Het aandeel nieuwe beleggers dat meer dan 1000 euro inlegt, neemt namelijk toe. De hogere koersen nodigen waarschijnlijk uit om de voorzichtigheid wat te laten varen.


Reacties

  • het word steeds gekker tegenwoordig straks als het beurzen inzakt door een crisis dan kunnen ze allemaal naar fluiten naar dat geld dan ben je alles kwijt

    j 13 oktober 2017 15:35:05
  • Tja, en waarom eigenlijk…Maargoed. zat je er vroeg genoeg bij, en vroeg genoeg afscheid gaat nemen, zal het lonen. Dat 'afscheid nemen' is bij 'beleggers' nogal een moeilijk ding, laat staan het op tijd afscheid nemen…Aan alles komt een eind, óok het aan stijgen van een digitale munt. 'Veilig', 'toekomst', is niet iets waar markten mee bezig zijn, slechts de psyche is daar mee bezig....

    Ed 13 oktober 2017 12:32:19
  • Afwachten tot de hele cryptocurrency markt weer ineenzakt als gevolg van een frauduleuze actie. Zal niet de eerste keer zijn en dan kunnen al die jonge, lager opgeleide 'beleggers' naar hun geld fluiten. En dan allemaal huilen bij de overheid natuurlijk..

    Jack 13 oktober 2017 11:59:45  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed