Nieuws Binnenland

Gedupeerde mkb-ers met rentederivaten krijgen voorschot van ABN AMRO

Vrijdag 13 oktober 2017 13:39 Voorstel komende weken in de bus.
(ABM FN-Dow Jones) Een grote groep klanten van ABN AMRO ontvangt de komende weken een brief met een aanbod voor een voorschot op de te verwachten compensatie voortvloeiend uit het Uniform Herstelkader Rentederivaten MKB. Dit maakte de bank vrijdag bekend.
Het gaat om een voorschot ter hoogte van de te verwachten coulancevergoeding, voegde ABN AMRO nog toe.
Het betreft klanten die rentederivaten hebben die in aanmerking komen voor herbeoordeling volgens de criteria van het Herstelkader en die in 2017 nog geen uitkomst zullen ontvangen.Als een klant akkoord gaat met het voorschot, wordt het geld binnen 4 tot 6 weken overgemaakt, zo belooft ABN AMRO.
Het gaat om klanten die rentederivaten hebben gekocht bij de bank om zich in te dekken tegen renterisico's. Deze klanten kregen daarentegen te maken met hoge kosten. Het betrof complexe producten, waarvan de mkb-bedrijven de werking en risico's niet goed konden beoordelen.
In augustus hebben klanten die in bijzonder beheer zitten reeds een aanbod van ABN AMRO voor een voorschot ontvangen. Begin oktober had volgens de bank zo'n 70 procent van deze klanten aangegeven het voorschot te accepteren. Daarvan hebben de eerste honderden klanten het geld inmiddels ontvangen.
De voorschotten gelden niet voor klanten die in staat van faillissement verkeren of in een gerechtelijke procedure met de bank zijn verwikkeld.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 13, 2017 07:39 ET (11:39 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed