*

Nieuws Binnenland

AkzoNobel breidt capaciteit Duitse fabriek voor chloormethaan uit

maandag 16 oktober 2017 10:33

Uitbreiding versterkt marktleiderspositie.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel bereidt de uitbreiding van een fabriek in Duitsland voor de de productie van chloormethanen voor. Dit meldde het verf- en chemieconcern uit Amsterdam maandag.

De productie is onlangs al uitgebreid toen het bedrijf zijn chloor-alkali fabriek op basis van kwik in Frankfurt omzette naar moderne membraantechnologie, waardoor de beschikbaarheid van de grondstof chloor toenam. De volgende stap is om de chloormethanenfaciliteiten te optimaliseren, zodat de capaciteit nog verder kan worden verhoogd.

"Het uitbreiden van onze chloormethaancapaciteit zal de productiviteit van onze faciliteiten in Frankfurt verbeteren, en tegelijkertijd belangrijke voordelen bieden voor de supply chain van onze klanten om hun groeiambities te verwezenlijken", zei Werner Fuhrmann, bij AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals.

Chloormethanen worden gebruikt zijn belangrijke grondstoffen voor de bouw- en automobielindustrie, waterbehandeling, kookgerei en elektronica.

AkzoNobel heeft een dominante marktpositie in chloormethanen, met een nummer één marktpositie voor de meeste van haar producten en toepassingen in Europa.

Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel maandag nagenoeg vlak op 78,86 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 16, 2017 04:33 ET (08:33 GMT)