*

Nieuws Binnenland

Licht hogere omzet Sligro

donderdag 19 oktober 2017 08:13

Onderzoek naar alternatieve strategie retailactiviteiten in volle gang.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal van 2017 een licht hogere omzet behaald. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een trading update van het het groothandels- en supermarktconcern uit Veghel.

De omzet steeg met 2,6 procent op jaarbasis, van 712 miljoen naar 731 miljoen euro. In de eerste negen maanden van het jaar liep de omzet met 4,8 procent op tot 2.166 miljoen euro.

Bij Foodservice steeg de omzet in het derde kwartaal op jaarbasis van 509 miljoen naar 530 miljoen euro. Bij Foodretail daalden de opbrengsten licht, namelijk van 203 miljoen naar 201 miljoen euro.

Onderzoek naar alternatieven voor retailactiviteiten loopt volop

Sligro gaf donderdag aan dat het onderzoek naar een alternatieve strategie voor de retailactiviteiten, bedoeld om de meeste waarde te creëren, in volle gang is. "Wij zullen de rest van dit jaar nog gebruiken om tot een keuze te komen", aldus het concern. Bij de kwakkelende EMTÉ-winkels nam de identieke omzet in het derde kwartaal met 0,6 procent af.

Outlook

Kijkend naar de ontwikkelingen in de komende tijd, zei Sligro donderdag dat men herstel ziet in de afzetmarkten van Foodservice. "Ondanks een wat zwakker derde kwartaal denken wij dat de onderliggende trend in de markt goed is en dat wij daar ook de komende kwartalen van zullen profiteren."

De kosten van de uitrol van Sligro België en advieskosten voor acquisities liggen in de tweede helft van het jaar hoger dan in dezelfde periode in 2016. Ook de druk bij Foodretail en een hogere belastingdruk zullen van invloed zijn op de resultaten in 2017.

Daardoor "zal de netto-winst voor de Groep naar verwachting op het niveau van vorig jaar blijven. Het voor Sligro Food Group belangrijke vierde kwartaal zal daarin mede bepalend zijn", aldus het concern.

Bij de halfjaarcijfers zei Sligro nog dat de positieve ontwikkeling in de groei in de beide afzetmarkten van het bedrijf zal doorzetten en dat de marktgroei voor geheel 2017 in beide markten boven die van 2016 zal uitkomen.

Het aandeel Sligro Food Group sloot woensdag 0,3 procent lager op 41,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 19, 2017 02:13 ET (06:13 GMT)