Nieuws Binnenland

Unilever daalt in lagere AEX

Donderdag 19 oktober 2017 09:54

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed donderdag een stapje terug. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden overwegend in het rood. Beleggers kregen een stroom aan kwartaalcijfers te verwerken. Op het Damrak kwam zwaargewicht Unilever met tegenvallende omzetcijfers naar buiten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de min op 545,89 punten. De MidKap zakte ook 0,3 procent, tot 831,87 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent.

De hoofdindex in Madrid daalde 0,1 procent. De Catalaanse leider Carles Puigdemont moet donderdagochtend om 10.00 uur duidelijk maken of hij de onafhankelijkheid nou wel of niet heeft uitgeroepen.

Daler

Unilever zakte ruim 3 procent en was daarmee de sterkste daler in de hoofdindex. De voedingsmiddelengigant heeft in het afgelopen kwartaal door tegenvallend zomerweer in Europa minder ijs verkocht. Het concern had ook last van het natuurgeweld in Noord-Amerika en van negatieve wisselkoerseffecten.

In de MidKap stonden Sligro en Philips Lighting, die beide met cijfers kwamen, onderaan met minnen van rond 3 procent. De opbrengsten van verlichtingsbedrijf Philips Lighting stonden in het derde kwartaal nog altijd onder druk. Groothandelsbedrijf Sligro boekte afgelopen kwartaal wel meer omzet, maar de groei was minder sterk dan in het eerste halfjaar. Volgens Sligro speelde de minder goede zomer het bedrijf parten.

Stijger

Sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven was Refresco met een plus van 3 procent. Beleggers reageerden verheugd op het bericht dat het bedrijf in onderhandeling is gegaan met de Franse investeerder PAI Partners over diens bod op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar.

In Frankfurt daalde SAP ruim 1 procent, ondanks dat de Duitse softwaremaker zijn omzetverwachting opschroefde. Roche verloor 0,5 procent in Zürich. Het Zwitserse farmaceutische concern herhaalde zijn verwachtingen.

Omzetcijfers

Nestlé leverde 0,2 procent in na tegenvallende omzetcijfers van het Zwitserse voedingsconcern. Het Zweedse telecomconcern Tele2, dat zijn winstverwachting voor dit jaar verder opkrikte, won in Stockholm bijna 7 procent.

De euro was 1,1805 dollar waard, tegen 1,1774 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 51,84 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs tot 57,88 dollar per vat.


Reacties

  • het is weer een goede dag voor de schatkist als ze Unilever aandelen in uitverkoop doet de beleggers dan is de minister weer een tevreden man dan krijgt die weer belastinggeld binnen

    j 19 oktober 2017 15:59:34  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed