*

Nieuws Binnenland

Beursblik: Berenberg start volgen GrandVision met koopadvies

woensdag 25 oktober 2017 07:44

Koersdoel op 25,00 euro gezet.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is gestart met het volgen van GrandVision met een koopadvies en een koersdoel van 25,00 euro. Dit meldde de Duitse zakenbank woensdag in een analistenrapport.

Analist Conrad Bartos heeft becijferd dat de wereldwijde optiekmarkt nu een waarde heeft van 82 miljard euro en groeiende is. Die groei kan nog versnellen als gevolg van vergrijzing en economische groei.

GrandVision bevindt zich daarbij volgens Berenberg in de meest aantrekkelijke markten en kan vooral groei en goede marges halen in de segmenten zonnebrillen en contactlenzen, aldus de marktvorser. Bartos ziet ook goede mogelijkheden in online aanbiedingen en verkoop. Daarbij is GrandVision het beste gepositioneerd voor omnichannel aanbiedingen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De analist vindt dat de markt de duurzame omzetontwikkeling van GrandVision onderwaardeert. Hij wees verder op de schaalgrootte en wereldwijde dekking van het bedrijf, waarbij een hoge enkelcijferige groei van de EBITDA haalbaar zou moeten zijn.

Op een rood Damrak sloot het aandeel GrandVision dinsdag 0,7 procent hoger op 21,69 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 25, 2017 01:44 ET (05:44 GMT)