*

Nieuws Binnenland

Beursblik: AB InBev kwartaalomzet licht teleurstellend

donderdag 26 oktober 2017 10:12

ING wijst op lagere volumes.

(ABM FN-Dow Jones) AB InBev heeft in het derde kwartaal een autonoom operationeel resultaat (REBITDA) behaald dat conform verwachting was, maar de autonome omzetgroei van 3,6 procent was wel licht teleurstellend. Dit meldde analist Matthias Maenhaut van ING donderdag naar aanleiding van de kwartaalrapportage van de Belgische bierbrouwer.

De omzetgroei van 3,6 procent autonoom stak wat schril af tegen de 5 procent die was voorzien. De marktvorser schreef dat vooral toe aan de 1,2 procent lagere volumes, die niet geheel gecompenseerd konden worden door een betere prijs/mix van 4,8 procent.

Regionaal misten vooral de Verenigde Staten, noordelijk Latijns-Amerika en Aziƫ/Pacific de REBITDA taxaties. De analist merkte daarbij op dat de brouwer meldde dat in de VS 2 procentpunt aan EBITDA-groei verloren ging als gevolg van verschillende orkanen.

Maenhaut denkt dat de door AB InBev gehandhaafde outlook voor het hele jaar haalbaar is. Toch noemde de analist koersdruk vandaag geen verrassing, ondanks dat de meeste tegenwind werd veroorzaakt door eenmalige effecten.

ING houdt op AB InBev een koopadvies met een koersdoel van 118,00 euro. Het aandeel noteerde donderdag 2,2 procent lager op 100,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 26, 2017 04:12 ET (08:12 GMT)