Nieuws Binnenland

Aandeelhouder USS trekt kandidatuur Eric Meurice voor AkzoNobel in

Donderdag 26 oktober 2017 15:02 Pensioenfonds had ex topman ASML als kandidaat voor raad van commissarissen ingebracht.
(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pensioenfonds USS heeft de kandidatuur van Eric Meurice voor de raad van commissarissen van AkzoNobel ingetrokken.
USS had als grootaandeelhouder de Franse voormalige topman van ASML naar voren geschoven als kandidaat, maar deze kandidatuur werd niet door de raad van commissarissen van het verf- en chemieconcern gesteund, "informatie van een onafhankelijk onderzoeksbureau in overweging nemend", meldde AkzoNobel aan zijn aandeelhouders. Zij stelden Patrick Thomas op die positie als tegenkandidaat voor.
USS meldde donderdag dat zij beide kandidaten zeer geschikt vinden als lid van de raad van commissarissen van AkzoNobel. "Om aan twee extreem sterke kandidaten te vragen om tegen elkaar te concurreren voor één zetel, zoals tot onze spijt door AkzNobel is besloten, is naar onze mening niet de beste manier om de sterkste raad van commissarissen voor het bedrijf te realiseren", meldde USS donderdag in een schriftelijke verklaring.
Het besluit tot terugtrekking van de kandidatuur heeft volgens USS de "volledige steun" van Meurice.
"We hebben kennis genomen van deze verklaring en het is natuurlijk het recht van USS
om een kandidaat voor te dragen en het is ook hun recht om deze voordracht terug te trekken", gaf AkzoNobel in een korte verklaring als reactie.
USS heeft een belang tussen 1 en 3 procent in AkzoNobel en mocht een kandidaat voor de raad van commissarissen voordragen, omdat het belang hoger dan 1 procent is.
Voor de raad van commissarissen zijn nu drie kandidaten voor drie zetels over. Behalve Patrick Thomas zijn dat Sue Clarck en Michiel Jaski.
De aandeelhouders kunnen op 30 november in een buitengewone aandeelhoudersvergadering over hun voorgenomen benoemingen stemmen.
In deze vergadering kunnen zij ook stemmen over de benoeming van Maarten de Vries als nieuwe CFO. Tevens wordt in de vergadering gestemd over de voorgenomen afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals van de verf- en coatingsactiviteiten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 26, 2017 09:02 ET (13:02 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed