*

Nieuws Binnenland

Horeca boos over tarieven Thuisbezorgd.nl

dinsdag 31 oktober 2017 19:31

ENSCHEDE (ANP) - De tariefsverhoging die Thuisbezorgd.nl per 1 januari doorvoert, valt slecht bij restauranteigenaren. Ze hekelen vooral de dominante positie die de etenbestelsite heeft. Daardoor staat het moederbedrijf Takeaway.com vrij om eenzijdig prijsverhogingen door te voeren.

Per 1 januari moeten aangesloten restaurants 13 procent commissie betalen aan Thuisbezorgd.nl. Dit was 12 procent. De verhoging is voor een aantal Twentse horeca-ondernemers reden in verzet te komen. Ze roepen collega-ondernemers op om een petitie te tekenen. Uiteindelijke doel is om aan tafel te komen met de leiding van Takeaway.com om tot betere voorwaarden te komen voor de bezorgdienst.

De actie heeft de steun van Koninklijke Horeca Nederland. Volgens de brancheorganisatie is het zaak om ook de politiek in de kwestie te betrekken om zogeheten pariteitsclausules in Nederland te verbieden. Dit is een bepaling waarin staat dat de horecaondernemer zijn producten op de eigen site niet goedkoper mag aanbieden dan via het internetplatform.

Takeaway.com was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.