Nieuws Binnenland

Ahold Delhaize ziet resultaat flink stijgen

Woensdag 8 november 2017 07:41 Concern start nieuw aandeleninkoopprgramma.
(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal van 2017 een hoger dan verwachtte nettowinst behaald op een gestegen omzet en en verwacht dit jaar meer synergievoordelen te realiseren. Ook start het concern een nieuw aandeleninkoopprogramma. Dit maakte het Nederlands-Belgische supermarktconcern woensdag voorbeurs bekend.
"We hebben dit kwartaal wederom een sterke financiële prestatie neergezet, omdat de marges significant gestegen zijn", zei CEO Dick Boer in een toelichting op de cijfers. "Dat werd gedreven door synergieën, terwijl onze besparingen continu weer in de operaties worden geïnvesteerd", voegde de bestuursvoorzitter nog toe.
Ahold Delhaize start na de afronding van het bestaande aandeleninkoopprogramma in 2018 een nieuw inkoopprogramma ter hoogte van 2 miljard euro, zo werd woensdag bekendgemaakt.
Het vergelijkbare operationeel resultaat steeg in het afgelopen kwartaal met liefst 19,7 procent tot 540 miljoen euro en de vergelijkbare nettowinst uit voortgezette activiteiten steeg van 277 miljoen naar 359 miljoen euro. De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten steeg van 0,22 naar 0,29 euro. De vergelijkbare omzet daalde 1,1 procent naar 15,1 miljard euro.
De resultaten waren beter dan voorzien. Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet van 15,2 miljard euro en een operationeel resultaat van 518 miljoen euro voorzien. Daarbij kwam de analistenconsensus uit op een nettowinst van 331 miljoen euro.
In de Verenigde Staten, waar Ahold en Delhaize het merendeel van hun omzet realiseren, keerde lage inflatie terug en verbeterde de omzet verder.
In Nederland was er een solide vergelijkbare omzetgroei en werden sterke marges gerealiseerd. In België was de vergelijkbare omzet nagenoeg gelijk en steeg de onderliggende EBITDA en de bijbehorende marge.
In Centraal en Oost-Europa stegen de vergelijkbare omzet en onderliggende EBITDA.
Outlook
Ahold Delhaize verhoogde de verwachtingen voor de in 2017 te behalen synergieën van 220 miljoen naar 250 miljoen euro en verwacht voor 2019 een bruto synergiewinst van 750 miljoen euro.
Ahold Delhaize herhaalde de verwachting in dit jaar een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro te realiseren. Het concern verwacht dat de onderliggende operationele marge in het hele jaar grotendeels in lijn zal zijn met de marge van 3,9 procent in de eerste helft van het jaar. Voor 2018 worden kapitaalinvesteringen ter hoogte van 1,9 miljard euro voorzien.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 08, 2017 01:41 ET (06:41 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed