Nieuws Binnenland

Ahold Delhaize en Gemalto steunen AEX

Woensdag 8 november 2017 12:03

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen kwamen woensdag amper van hun plaats. De handel werd opnieuw gedomineerd door een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten. Op individueel niveau lieten de aandelen daardoor wel sterke koersbewegingen zien. Zo werden de resultaten van Ahold Delhaize beloond met een stevige koerswinst, terwijl ABN AMRO flink lager werd gezet na het kwartaalbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 554,71 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 841,80 punten. De beurs in Londen won 0,1 procent. Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent.

Digitaal beveiliger Gemalto profiteerde van een adviesverhoging door UBS en ging aan kop in de AEX met een plus van 6,1 procent. Ahold Delhaize volgde op de voet met een winst van 6 procent. Het supermarktconcern boekte afgelopen kwartaal meer winst en omzet. Daarnaast gaat het bedrijf volgend jaar voor 2 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Maritiem dienstverlener SBM Offshore, die ook met cijfers kwam, klom 1,7 procent.

ABN Amro

ABN AMRO stond onderaan met een verlies van 2,6 procent. De bank boekte in het derde kwartaal flink meer winst. Wel vielen de rente-inkomsten volgens analisten wat tegen. Altice zette de daling voort met een min van ruim 2 procent. Het kabel- en telecombedrijf heeft sinds het tegenvallende kwartaalbericht van afgelopen vrijdag al bijna een derde aan beurswaarde verloren.

Hekkensluiter in de MidKap was luchtvaartcombinatie Air France-KLM met een min van 4,7 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD daalde 0,8 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Beursintermediair Flow Traders voerde de stijgers aan met een plus van meer dan 1 procent.

Crédit Agricole

In Parijs leverde Crédit Agricole bijna 5 procent in. De Franse bank zag zijn handelsopbrengsten in het derde kwartaal hard dalen, vooral door tegenvallende inkomsten uit obligaties. Solvay verloor 4,7 procent in Brussel na tegenvallende resultaten van het Belgische chemieconcern.

E.ON klom 1 procent in Frankfurt. Het Duitse energieconcern boekte flink meer winst in de eerste negen maanden van het jaar. HeidelbergCement kreeg er ruim 4 procent bij dankzij sterke resultaten van het Duitse cementbedrijf.

De euro was 1,1598 dollar waard, tegen 1,1571 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 57,10 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 63,75 dollar per vat.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed