Nieuws Binnenland

Providers de fout in met misleidende reclame

Donderdag 9 november 2017 20:42

HILVERSUM (ANP) - Telecomproviders en webshops hebben recent nog tal van misleidende advertenties geplaatst, terwijl dit tegenwoordig niet meer mag. Daar is RTL Nieuws achter gekomen op basis van eigen onderzoek.

Het ging bijvoorbeeld om reclame voor een iPhone X, die maar 216 euro zou kosten. Daarbij werd dan niet vermeld dat je bij duurdere toestellen een lening afsluit en daarmee een BKR-registratie krijgt. Er had dus een duidelijke waarschuwing bij moeten staan: ,,Geld lenen kost geld''.

Onder andere Vodafone, T-Mobile en KPN plaatsen dergelijke advertenties op Google Shopping. Een woordvoerster van KPN bevestigde aan het ANP dat de betreffende advertenties na melding door RTL inmiddels offline zijn gehaald.

De andere providers lieten de nieuwszender al weten een soortgelijke ingreep te hebben gedaan, de advertenties aan te passen of de situatie te onderzoeken. Google wilde tegenover RTL niet reageren. De internetreus vecht ook nog een Europese boete van 2,4 miljard euro aan, die het bedrijf kreeg omdat het de advertenties van Google Shopping voortrekt bij zoekopdrachten.


Reacties

  • wisten ze nog niet dat welk eender reclame dan ook misleidend is? Voorbeeldje: Waspoeder ARIEL oud en vertrouwd zegt al meer dan dertig jaar dat het elke keer beter is!! Hebben ze dus gewoon troep verkocht de tijd daarvoor? Paketjes zijn elke keer kleiner en....DUURDER!! Toch blijven de blinden het kopen. Zo is dit niet alleen met dit merk maar met duizenden merken en produkten. effe bij de les blijven. Een goed produkt is geen reclame nodig het verkoopt zich zelf in de volksmond. Vrouwen zijn namelijk het grootste roddelblad op aarde en geven snel aan wat er goed is of niet goed is aan de buurvrouw. Google gaat stug door op zijn eigen manier boetes of geen boetes.

    smarty 10 november 2017 05:47:27  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed