*

Nieuws Binnenland

Eurocommercial boekt hoger resultaat

vrijdag 10 november 2017 08:40

Huurgroei en lagere kosten spelen vastgoedfonds in de kaart.

(ABM FN-Dow Jones) Vastgoedfonds Eurocommercial Properties heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2017/2018 een hoger direct resultaat geboekt, met name dankzij een stijging van de huurinkomsten. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds vrijdag voorbeurs.

CEO Jeremy Lewis sprak van een goede start van het jaar, waarbij de winst steeg door onder meer bijdragen van recent afgeronde projecten en lagere kosten.

Eurocommercial boekte in het eerste kwartaal een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 29,8 miljoen euro, versus 26,8 miljoen euro een jaar eerder.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 2,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 3,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee noteerde het totale beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat, op 32,3 miljoen euro, in vergelijking tot 23,5 miljoen euro een jaar eerder.

Eurocommercial realiseerde een huurgroei van 4,5 procent op vergelijkbare basis, mede vanwege afgesloten nieuwe huurcontracten. De huurinkomsten kwamen uit op 47,9 miljoen euro, van 45,2 miljoen euro een jaar eerder. Verder genoot het vastgoedfonds van lagere vastgoed- en rentekosten.

Het vastgoedconcern stelde ook vooruitgang te boeken in het ontwikkelen en verbeteren van de huidige portefeuille, vooral bij Grand A in Amiens en MoDo in Moisselles. Een grote uitbreiding van Hallarna in Halmstad werd ook afgerond.

Outlook

Eurocommercial meldde bij publicatie van de cijfers over het gebroken boekjaar in augustus, zich te blijven concentreren op Frankrijk, Italiƫ en Zweden, terwijl wordt gekeken naar mogelijke acquisities in Zwitserland en Belgiƫ.

Een concrete outlook werd vrijdag niet afgegeven.

Het aandeel Eurocommercial sloot donderdag fractioneel hoger op 34,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 10, 2017 02:40 ET (07:40 GMT)