Nieuws Binnenland

Altice duikelt opnieuw op Damrak

Dinsdag 14 november 2017 11:54

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen schommelden dinsdag rond de slotkoersen van een dag eerder. Beleggers verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Duitse economie en een stijging van het Duitse beleggersvertrouwen. Op het Damrak ging het geplaagde Altice opnieuw in de uitverkoop.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent lager op 544,27 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 818,88 punten. De beurs in Londen won 0,2 procent. Parijs en Frankfurt daalden een fractie.

Telecom- en kabelbedrijf Altice bungelde onderaan de AEX met een min van bijna 8 procent. De afgelopen tijd raakte het bedrijf al zo'n 40 procent van zijn beurswaarde kwijt na tegenvallende cijfers. Industrieel toeleverancier Aalberts ging aan kop met een plus van 1 procent.

Flow Traders

In de MidKap sloot beursintermediair Flow Traders de rij met een verlies van ruim 4 procent. Beleggers vrezen dat het bedrijf mogelijk meer kapitaal moet gaan aanhouden na de aankondiging van De Nederlandsche Bank (DNB) dat er strengere regels gaan gelden voor handelshuizen. Daarnaast wordt de maximale bonus voor handelaren ook op 20 procent van het vaste salaris gesteld. Dat gold tot nu toe alleen voor bankiers.

Bouwbedrijf VolkerWessels en chiptoeleverancier Besi waren de sterkste stijgers bij de middelgrote bedrijven met winsten van 2,6 en 2,1 procent.

Henkel

In Frankfurt zakte Henkel 3,4 procent. Het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt scherpte de winstprognose voor het hele jaar aan. Het concern benadrukte wel dat de marktomstandigheden moeilijk zijn en wees daarbij specifiek naar de negatieve impact van wisselkoersen.

RWE daalde 1,2 procent. De Duitse energiereus boekte in de eerste negen maanden van het jaar meer winst geholpen door hogere energieprijzen. Het bedrijf dat ook in Nederland actief is handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. De Duitse chipfabrikant Infineon klom 5,1 procent na publicatie van cijfers.

Vodafone

In Londen won Vodafone 5 procent. Het Britse telecomconcern wist in de eerste zes maanden van zijn boekjaar weer winst te boeken, na het forse verlies een jaar geleden. De telecomprovider verhoogde ook de prognose voor heel het jaar.

De euro was 1,1719 dollar waard, tegen 1,1657 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent in prijs tot 56,60 dollar. Brentolie werd ook 0,3 procent goedkoper, op 63 dollar per vat.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed