Nieuws Binnenland

Scheringa wil Wellink en Bos onder ede horen

Dinsdag 14 november 2017 13:50

AMSTERDAM (ANP) - Dirk Scheringa wil dat voormalig president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) en oud-minister van Financiën Wouter Bos onder ede gehoord worden over hun optreden rond de ondergang van DSB Bank. Daartoe is een verzoek ingediend bij de rechtbank in Den Haag.

Volgens Scheringa zijn DNB en Financiën medeschuldig aan het faillissement van zijn bank. Toen DSB in oktober 2009 het water aan de lippen stond, en op hoog niveau gepraat werd over reddingsmogelijkheden, zou informatie daarover bewust naar de media zijn gelekt.

Diverse onderzoeken, onder meer van de Rijksrecherche, hebben niet aan het licht gebracht waar dat lek precies zat. Scheringa wil dat daar opnieuw goed naar gekeken wordt. Daarvoor moeten de belangrijkste betrokkenen volgens de oud-bankier en zijn advocaten eerst onder ede worden gehoord.


Reacties

  • De redding van de abn heeft de staat wel miljarden opgeleverd

    Akka fietje 14 november 2017 14:23:26
  • En met welk doel..? Dirk Scheringa heeft grote fouten gemaakt met zijn bank en daar is hij zelf verantwoordelijk voor. De boel is faiilliet gegaan door zijn eigen wanbeheer, een reddingspoging vanuit de overheid zou hooguit uitsltele hebben betekend en de belastimgebetalers geld hebben gekost.

    Jeff 14 november 2017 14:16:59  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed