Nieuws Binnenland

Amerikaanse beurzen openen in de min

Dinsdag 14 november 2017 15:46

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag lager geopend. Amerikaanse beleggers verwerken onder meer kwartaalcijfers van 's werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot. Daarnaast worden onder meer de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de VS in de gaten gehouden op Wall Street.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 23.370 punten. De brede S&P noteerde 0,4 procent in de min op 2575 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent naar 6734 punten.

Home Depot ging in de eerste handelsminuten 0,4 procent omlaag. De doe-het-zelfketen blijft profiteren van het herstel op de Amerikaanse huizenmarkt en boekte extra omzet in de nasleep van orkanen die delen van de VS teisterden. De winst- en omzetverwachting voor het gehele jaar werd verhoogd. Toch ging de koers omlaag.

Verkoper van auto-onderdelen Advance Auto Parts won een dikke 16 procent na het openen van de boeken.

Ook de keten van sportbars Buffalo Wild Wings staat in de schijnwerpers. Het aandeel schoot bij opening bij 26 procent omhoog vanwege berichten dat investeerder Roark Capital een bod heeft gedaan op de onderneming van meer dan 2,3 miljard dollar. Roark is al eigenaar van onder meer fastfoodketen Arby's en Carl's Jr.


Reacties

  • hervorming de belasting in de VS is kat in de zak die ze 12 maanden spelen die ze zuur zullen betalen. Niemand anders dan meneer trump zal de grootste beurs crash in de geschiedenis veroorzaken. Waarom? Als je gek bent als hitler en denkt dat alles mogelijk is ben je de plank duidelijk mis. idioten die denken dat ze analisten zijn kunnen me schrijven met bewijzen die ik duidelijk onder de aarde delf. Banken die denken dat ze slimmer zijn: " pues que demuestran!! Que no ollviden que ABN AMRO PERDIO 80% YO GANO 7% kleine vergissing van de bank waar aandeelhouder won 7% en de bank verloor 80%!!! wie was het slimst???? dit was dus smarty!!! In welke taal wenst u dat ik dit schrijf?? In welke taal wenst u het bewijs??? ABN APESTAART???? Of beter gezegd u bent de aap??? Of??? gaan gewoon terug naar de jungle time 2000 jaar terug?? apen, apen na!! wat een apenwereld!!! Dit noemen ze modern cultureel!! (in nederlands!!) Te gek voor woorden.

    smarty 14 november 2017 23:37:53  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed