Nieuws Binnenland

Brill meldt tegenvallende omzetgroei

Dinsdag 14 november 2017 18:30 Verwacht margedaling in 2017 na tegenvaller in VS.
(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in het derde kwartaal de omzet wat trager dan verwacht zien groeien, omdat een belangrijke Amerikaanse klant boeken terugzond waarvan er abusievelijk te veel waren besteld, maar de onderliggende marge verbeterde dankzij het nieuwe redactiesysteem wel. Dit maakte de wetenschappelijke uitgever dinsdag nabeurs bekend.
Het grotere aantal geretourneerde boeken heeft een negatieve invloed op de omzet en brutomarge in 2017, meldde het bedrijf. Daarbij zijn er vertragingen bij de publicatie van sommige boeken en tijdschriften.
De migratie van de e-boeken van de acquisitie Schöningh & Fink, die begin dit jaar werd overgenomen, naar het platform van Brill is uitgesteld tot het eerste kwartaal van volgend jaar. Dat betekent dat er op korte termijn minder e-boeken kunnen worden verkocht. Brill verwacht daarom dat wat omzet met hoge marges pas in 2018 zal worden geboekt.
Outlook
Het bedrijf verwacht dit jaar nog steeds af te sluiten met een lage dubbelcijferige omzetgroei, met een lage enkelcijferige autonome omzetgroei. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zal naar verwachting globaal met circa 5 procent stijgen, terwijl de EBITDA-marge iets lager dan een jaar eerder zal uitvallen. Bij de halfjaarcijfers rekende Brill nog op "enige margeverbetering".
Het aandeel Brill sloot dinsdag 2,5 procent lager.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 14, 2017 12:30 ET (17:30 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed