Nieuws Binnenland

Vakbond kondigt acties aan bij PostNL

Dinsdag 14 november 2017 18:50

UTRECHT (ANP) - FNV gaat volgende week acties op touw zetten bij PostNL. De vakbond is boos omdat het postbedrijf geen gehoor heeft gegeven aan een ultimatum voor een beter cao-bod.

,,PostNL krijgt wat het vraagt, namelijk ontevreden werknemers'', aldus FNV-onderhandelaar Ger Deleij. Hij wil onder meer graag afspraken maken over het terugdringen van de werkdruk bij de afdeling pakketten, maar stelt dat PostNL daar niet aan wil.

Het is nog niet duidelijk wat de acties precies gaan inhouden. Waarschijnlijk zal het eerst om bijvoorbeeld stiptheids- of langzaamaanacties gaan en niet meteen om een staking. ,,Volhardt het bedrijf in zijn standpunt, dan kan het een lastige decembermaand tegemoet zien, zoveel is zeker'', waarschuwt de vakbond.

De cao PostNL geldt voor ruim 20.000 postbodes, pakketbezorgers en andere medewerkers.


Reacties

  • Goed plan van de vakbond, als er stakingen komen dan gaan de klanten gewoon naar een andere bezorger. Er zijn prima alternatieven en dan raakt PostNL nog meer marktaandeel kwijt en daardoor zullen er nog meer banen vervallen. En op die manier draagt de vakbond vooral bij aan een toename van de werkloosheid.

    Jack 15 november 2017 08:00:30  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed