Nieuws Binnenland

'El-Erian bij kandidaten voor plek twee Fed'

Dinsdag 14 november 2017 20:58

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Witte Huis heeft onder meer Mohamed El-Erian op het oog voor het vicevoorzitterschap van de Federal Reserve. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een ingewijde.

El-Erian, een bekende naam in de financiële wereld, zou een van de mogelijke kandidaten zijn. Nu is hij nog economisch adviseur bij de Duitse verzekeraar Allianz. Eerder was de Amerikaan van Egyptische komaf onder meer topman van vermogensbeheerder PIMCO.

Het gaat om de op een na hoogste plek bij de Fed. Het vicevoorzitterschap was tot voor kort in handen van Stanley Fischer, maar die is vorige maand om persoonlijke redenen met pensioen gegaan.

Eerder deze maand liet president Donald Trump al weten wie de nieuwe voorzitter wordt van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. De leiding bij de Fed is nu nog in handen van Janet Yellen, maar zij wordt binnenkort opgevolgd door Jerome Powell.


Reacties

  • pfffffffffffffff nu word het zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer gevaarlijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In het geval dat deze boodschap is werkelijk waarheid wat ik hard betwijfel. Wat pers zegt tegenwoordig is niet betrouwbaar dus ook niet beleggersbelanegn die deze stelling wil verdedigen zo niet zwijgen ze in alle talen. beter gezegd niet brouwbaar en een zwamverhaal van beleggersbelangen wat kant nog wal slaat.

    smarty 14 november 2017 22:47:27  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed